Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Zeven voordelen van de beste accu voor uw caravan mover op een rij: de lithium LiFePO4 accu

Als beste accu voor een caravan mover wordt steeds vaker de lithium LiFePO4 accu genoemd. Ook bij Emergoplus hebben we de mogelijkheden van dit type accu omarmd en op basis daarvan de PowerXtreme steeds verder doorontwikkeld.

Inmiddels hebben we de PowerXtreme X10, X20, X30, X75 en de X125 op de markt gebracht. De PowerXtreme X30 en X20 beschikken over een ingebouwde lader. De X10 wordt met losse lader geleverd en de X75 en de X125 worden zonder lader geleverd. Op iedere PowerXtreme bieden we trouwens vijf jaar garantie, een geruststellende gedachte.

1. Hoog aantal cycli

Eén van de grootste voordelen van de lithium LiFePO4 accu is dat de capaciteit goed is voor twee- tot vijfduizend cycli. Met cycli wordt in dit geval het ontladen en weer opnieuw opladen van de accu bedoeld. Iets om in gedachten te houden: de meer traditionele loodaccu begeeft het na drie- tot vijfhonderd cycli. De lithium accu gaat dus minstens vier keer langer mee dan de loodaccu.

2. Vlakke ontlaadcurve

De ontlaadcurve van de accu is zo goed als vlak. Dat houdt in dat een accu met dertig procent 7 voordele van de beste accu voor de caravan moveraan capaciteit dezelfde output kan geven als een volledig geladen accu. Ook wanneer de LiFePO4 accu al ver ontladen is, kan deze nog steeds een enorme piekbelasting leveren.

3. Geen* onderhoud

Caravanners noemen het regelmatig als pluspunt van deze accu’s: de noodzaak tot onderhoud ontbreekt. Het feit dat geen onderhoud hoeft te worden gepleegd, komt doordat het Batterij Management Systeem (BMS) de cellen bewaakt: tijdens het opladen worden alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen. *Het enige wat u in de gaten hoeft te houden is dat uw accu één maal per half jaar wordt geladen.

4. Oplaadsnelheid

Vergeten van tevoren op te laden? Geen nood, want een belangrijk kenmerk van de LiFePO4 accu is dat deze extreem snel geladen kan worden. Een uur voor vertrek laden biedt daardoor alle gelegenheid met een volle accu te vertrekken mits u de juiste lader gebruikt.

5. Volledig opladen geen noodzaak

Nog even verder inhakend op het opladen van de accu: een loodaccu beschadigt wanneer deze regelmatig niet volledig wordt opgeladen. Dat is bij de lithium LiFePO4 accu niet het geval. Het maakt van de LiFePO4 een flexibele toepassing.

6. Geen capaciteitsverlies bij lage temperaturen

Toegegeven, het komt misschien niet vaak voor dat uw accu zich in temperaturen van onder de min twintig graden bevindt. Het verlies in capaciteit in dit soort omgevingen is bij de LiFePO4 in ieder geval minimaal. Ter illustratie: de LiFePO4 accu kent in dit geval nog steeds een capaciteit van tachtig procent, tegenover dertig procent bij een loodaccu. De capaciteit van LiFePO4 accu’s van de types X30, X75 en X125 is voldoende om als volwaardige boordaccu gebruikt te worden voor caravanners die ook op plekken zonder stroom staan. Let op: Dat geldt beperkt voor de X20. De X10 levert specifiek capaciteit voor de mover van een caravan.

7. Positie

Het is ook goed om te weten dat wanneer u de beste accu zoekt voor uw caravan mover de lithium LiFePO4 accu’s eenvoudig te plaatsen zijn. Sterker nog, de accu’s mogen in vrijwel iedere positie in de caravan worden gemonteerd en de ruimte hoeft niet te worden geventileerd.

Conclusie: een veilige en flexibele oplossing

Bovenstaande laat wel zien dat wanneer u de beste accu voor een caravan mover zoekt, de lithium LiFePO4 accu’s een veilige en flexibele oplossing bieden. Voor nu houden we het hier bij. Heeft u vragen over onze LiFePO4 accu’s? Bij Emergoplus hebben we alle kennis in huis om u verder te informeren.