Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Zo makkelijk is het om in de caravan de accu in te bouwen

Voor de meeste caravanners geldt dat zij het liefst in de caravan de accu laten inbouwen. Gemak dient nu eenmaal de mens. De lithium LiFePO4 accu is in iedere gewenste positie in de caravan te monteren.

Een nog loze plek in de caravan maakt het eenvoudig de accu in te bouwen. Wanneer de accu eenmaal is ingebouwd, fungeert deze als echte boordaccu. Een goed voorbeeld daarvan is de PowerXtreme X30. Wanneer u deze accu in de caravan heeft laten inbouwen, hoeft de ruimte niet geventileerd te worden. Voor deze lithium accu geldt ook dat u geen speciale accubak nodig heeft om de accu in te plaatsen.

Lichtgewicht

In vergelijking met een loodaccu, is een LiFePO4 accu vele malen kleiner. Voordat u de accu in de caravan monteert, is van sjouwen geen sprake: deze soort accu’s weegt hooguit een kwart van de meer traditionele loodaccu. Het verplaatsen van de accu naar de caravan voordat u deze gaat inbouwen, verloopt sowieso eenvoudig. Dat heeft alles te maken met de meegeleverde metalen frame en sjorbanden.

Geen onderhoud nodig

De LiFePO4 accu gaat minstens 3 keer langer mee dan de loodaccu en dat is een prettig vooruitzicht, Afbeelding van de Titanium Xtreme X10 caravan moveraccuvooral als u de accu heeft laten inbouwen. Tussentijds onderhoud is niet nodig, waardoor u de accu sowieso daar kunt laten zitten waar hij zit. Ook in de wintermaanden hoeven de accu’s niet op spanning te worden gehouden. Het feit dat tussentijds onderhoud niet nodig is, heeft alles te maken met het ‘Battery Management System’. Dit systeem zorgt ervoor dat alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen worden. Bent u van plan de accu meteen vanaf vertrek te gebruiken? Dan kunt u ook kort voor vertrek de accu opladen.

Ook geschikt voor gebruik van de mover

De ingebouwde boordaccu wordt veel toegepast als accu voor de mover van een caravan. Op het moment dat u start met het moveren van de caravan of een aanhanger, wilt u zeker zijn van een krachtige accu. Ons advies voor een accu die u wilt laten inbouwen is daarom een accu die hoge stromen aan kan. Dat maakt de accu ook geschikt voor moveren met een zware dubbelascaravan.

Dealer

De LiFePO4 accu’s kunnen volledig worden ontladen, waardoor de capaciteit volledig benut wordt. De PowerXtreme accu’s zijn goede voorbeelden van de LiFePO4 accu’s, die wij zelf hebben doorontwikkeld. Deze accu’s worden standaard geleverd met de montagebenodigdheden en zijn vervolgens eenvoudig te plaatsen. Toch zal ook uw dealer u hier ook graag een handje bij helpen als u nog vragen heeft over het plaatsen.

Dankzij de bluetooth functie is de status van de accu eenvoudig af te lezen vanaf uw telefoon. Staat de accu eenmaal op een vaste plek in de caravan, dan kan deze twee- tot vijfduizend laadcycli aan. Ter illustratie: een loodaccu begeeft het na ongeveer 300 tot 500 cycli.

Lader wel of niet ingebouwd

De specialisten van Emergoplus kunnen u adviseren over het soort accu dat zich het beste leent voor uw specifieke situatie en de caravan die u heeft. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een accu met of zonder ingebouwde lader? De PowerXtreme X20 en de X30 beschikken over een ingebouwde lader. Voor de X10 wordt de lader meegeleverd, bij de X75 en X125 heeft u een aparte lader nodig. Deze en andere specificaties nemen wij graag met u door.