Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Hoeveel onderhoud vergt de accu van mijn caravan mover?

We kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt of en in welke mate sprake is van noodzakelijk onderhoud aan de accu van de caravan mover die u wilt gaan gebruiken. Want de accu en de mover zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wilt u dat de nieuwste de lithium LiFePO4 accu’s uw mover van capaciteit voorzien, dan kunnen we meteen het verlossende woord bieden: deze accu’s hebben geen onderhoud nodig. Dit in tegenstelling tot de gewone lood accu of de gel accu, waarvoor het onderhoud juist nauw luistert.

Voordelen van LiFe PO4 accu

Een accu voor het gebruik van uw mover zou niet meer van uw tijd en aandacht hoeven vragen dan strikt noodzakelijk. Een onbezorgde aankomst op uw vakantieverblijf is wat centraal moet staan en dat maakt het gebruik van de mover mede mogelijk. In deze blog benoemen we de voordelen van de LiFePO4 accu, die de mover uitstekend van capaciteit kan voorzien.

Kort voor vertrek opladen

Alle LiFePO4 accu’s zijn geschikt voor het leveren van vermogen aan de mover. Staat u Sfeerbeeld van een caravan waaraan geen accu onderhoud is gepleegdaan de vooravond van vertrek met de caravan en bent u helemaal vergeten de accu die u voor de mover gebruikt op te laden? Dat hoeft geen probleem te zijn. De LifePO4 accu’s beschikken over een zogenoemd ‘Battery Management System’. Dit systeem zorgt ervoor dat alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen kunnen worden.

Met een gerust hart half opladen

Sommige gebruikers van een LiFePO4 accu vragen zich weleens af of het kwaad kan dat zij de accu lang niet altijd volledig opladen. We kunnen u geruststellen: U beschadigt de accu hier niet mee. Dat beeld heerst, omdat dit bij een loodaccu wel het geval is. Haalt u deze twee dan ook vooral niet door elkaar.

Koude temperaturen

Bent u gewend de accu waarmee u de caravan mover oplaadt uit de caravan te halen zodra de wintermaanden aanbreken? Dat kunt u natuurlijk blijven doen, maar het hoeft echt niet. Zelfs bij een temperatuur van vijftien tot twintig graden onder nul heeft een LiFePO4 accu een capaciteit van tachtig procent. Het staat misschien niet direct op ieders’ verlanglijstje, maar afreizen naar het koudere noorden in de winter hoeft als het aan de accu ligt geen probleem te zijn.

Aantal cycli

Bijkomend voordeel van de LiFePO4 accu is dat deze drie keer langer meegaat dan een gewone lood accu of gel accu. Dat zijn zo’n twee- tot vijfduizend cycli. Van de lood en gelaccu’s kunt u zo’n vijfhonderd cycli verwachten.

Op iedere plek monteren

Zoals we al aan het begin va deze blog benadrukten, is van onderhoud aan de accu van de caravan mover geen sprake. De ruimte waarin u de accu bewaart, hoeft niet te worden geventileerd. Het komt regelmatig voor dat caravanners de accu graag op een praktische plek bevestigen. Dat kan in dit geval in elke gewenste positie.

Advies

We hopen dat we met bovenstaande informatie de vragen die u had ten aanzien van het onderhoud aan een accu hebben beantwoord. Twijfelt u nog over de capaciteit van een accu die het beste aansluit op uw situatie? In dat geval zijn we benieuwd naar uw verbruik en de mover die u gekozen heeft. Op basis van deze aanvullende informatie voorzien we u graag van een passend advies.