Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Caravanmover accu opladen

Om een caravan in beweging te brengen is heel wat kracht nodig. Een caravanmover verbruikt dan ook veel stroom. Zeker wanneer een ongelijke of natte ondergrond weerstand biedt, kan de mover grote hoeveelheden stroom afnemen.

Het is dan ook aan te bevelen een sterke accu te koppelen aan uw mover. Door op een juiste manier om te gaan met uw accu, heeft u er maximaal plezier van. In dit artikel leggen we alles uit over onze caravanmover accu’s en over het opladen van uw caravanmover accu.

De caravanmover accu’s van Emergoplus

Emergoplus heeft diverse accu’s in het assortiment, maar voor het voeden van caravanmovers zijn onze PowerXtreme X10, X20 en X30 accu’s het meest geschikt. De accu’s in het kort:

PowerXtreme X10

Deze kleine accu van slechts 2.1 kg zwaar is speciaal ontwikkeld als voeding voor caravanmovers. Afbeelding van een PowerXtreme X10 accu voor de caravan moverEen caravan van 1500 kg verplaatsen is een kleine moeite voor de X10. Hij kan ruim 30 minuten lang manoeuvreren, zelfs op hellingen of zwaar terrein. De accu kan gebruikt worden bij elk merk en type mover. De status van de accu is af te lezen via een handige Bluetooth App.

PowerXtreme X20

Wisselt u vaak van camping en gebruikt u uw mover dus zeer intensief? De X20 heeft voldoende capaciteit om ruim 60 minuten te manoeuvreren. De accu kan tevens (beperkt) worden ingezet als boordaccu. Ook bij de X20 kunt u de status aflezen via een handige Bluetooth App.

PowerXtreme X30

Deze krachtige PowerXtreme accu is zelfs geschikt voor het manoeuvreren van zware dubbelascaravans of aanhangers. Overnacht u wel eens op afgelegen plekken zonder stroomvoorziening? De X30 kan tevens ingezet worden als volwaardige boordaccu. De status van de accu is afleesbaar via een LED-display.

Het opladen van de accu van uw caravanmover

De actuele accucapaciteit van de PowerXtreme X20 en X30 kunt u aflezen op een klein display op de behuizing. Door hierop te drukken, kunnen er één, twee of drie groene LED lampjes oplichten ter indicatie van de capaciteit. Licht er een rood LED lampje op, dan wil dit zeggen dat de accu vrijwel leeg is. Tijd om op te laden.
Om uw caravanmover accu op te laden, sluit u het netsnoer aan op een 230V stopcontact. Tijdens het opladen licht het rode LED lampje op de behuizing op. Dit lampje verspringt van rood naar groen zodra de accu volledig is opgeladen. De duur van het opladen hangt af van de ladingstoestand van de accu bij aanvang van het laden.
Het voordeel van onze PowerXtreme accu’s is dat 100% van de capaciteit te gebruiken is voordat de batterij zichzelf uitschakelt. Dit in tegenstelling tot loodaccu’s waarvan meestal maar 50-60% van de capaciteit gebruikt kan worden voordat de accu weer opgeladen moet worden. Bij diepere ontlading treedt namelijk verkorting van de levensduur op.
De accu kan gebruikt worden tot een temperatuur van -20°C. Wij raden u echter af om de caravanmover accu op te laden bij temperaturen onder 0°C. Bij -10°C treedt er zelfs een beveiliging in werking die laden onmogelijk maakt.

De caravanmover accu opladen tijdens het rijden

U kunt uw caravanmover accu ook opladen tijdens het autorijden. Hiervoor dient u gebruik te maken van een laadbooster. Voor de PowerXtreme X10, X20 en X30 is dat de PowerXCharger XC3. Deze is niet standaard inbegrepen bij de accu’s, maar wordt apart geleverd. Deze laadbooster zet de laadspanning van de autodynamo om in de juiste laadspanning voor de accu. De XC3 fungeert hierbij ook als accubewaker; bij een te lage spanning van de startaccu schakelt de XC3 het laden van de mover accu af, zodat de startbatterij niet verder ontladen wordt. Uw caravanmover accu opladen met een zonnepaneel is ook mogelijk. Hiervoor dient een geschikte laadregelaar toegepast te worden.

Tot slot: belangrijke tips

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw mover accu, tot slot nog enkele belangrijke tips:

  • Laad de accu volledig op vóór het eerste gebruik;
  • Na elk gebruik adviseren wij de accu op te laden voor het volgende gebruik;
  • Indien de accu voor langere tijd wordt opgeslagen, adviseren wij om elk half jaar de batterij op te laden;
  • Laad de accu nooit op bij temperaturen onder 0°C.

Neem deze aanwijzingen goed in acht om de levensduur van uw accu te optimaliseren. Heeft u naar aanleiding van deze informatie aanvullende vragen, neem dan contact met ons op.