Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Hoe verkrijg ik extra stroom en laad ik de accu van de caravan op tijdens het rijden?

Op doorreis met de caravan wilt u niet zonder stroom in de caravan komen te zitten en daarom tijdens het rijden de accu alvast kunnen opladen. Helemaal geen gekke gedachte, want soms kunt u niet met zekerheid zeggen wanneer u weer over een 230 volt aansluiting beschikt.

U bent zeker niet de eerste caravanner die onderweg beseft dat een accu thuis of op de vorige camping niet voldoende is opgeladen. Vooral de caravanners die een mover hebben, willen zeker weten dat ze daar te allen tijde gebruik van kunnen maken: bij aankomst op een camping, of op een smalle parkeerplaats.

Boordaccu

Niemand wil op een nieuwe campingplek arriveren en daar tot de conclusie komen dat de accu Sfeerbeeld van een caravan accu opladen tijdens het rijdenniet voldoende opgeladen is om de mover te kunnen gebruiken. De PowerXtreme X10, X20 en X30 zijn speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik van de mover. Staat u tijdens de vakantie nu ook eens op een plek zonder stroom, dan is de PowerXtreme X30 als volwaardige boordaccu te gebruiken. In het geval van de X20 is dit beperkt mogelijk.

Nadat de accu van de mover tijdens het rijden is geladen, zijn de PowerXtreme X20 en X30 maar liefst respectievelijk zestig of negentig minuten in staat de caravan te moveren. Voor de X10 geldt dat u dertig minuten heeft voordat u deze weer dient op te laden.

PowerXCharger XC3

Heeft u één van deze drie accu’s in de caravan geïnstalleerd, dan kunt u deze opladen tijdens het rijden met de hulp van de PowerXCharger XC3. Terwijl u aan het rijden bent, weet u zeker dat u straks weer over voldoende stroom in de caravan beschikt. De XC3 zet de laadspanning van de autodynamo om in de goede laadspanning voor de accu. De accu van de auto en de accu van de caravan worden gelijkmatig opgeladen. Goed om te weten: de XC3 fungeert ook als accubewaker. Bij een te lage spanning van de startaccu schakelt de XC3 het laden van de accu af zodat de startbatterij niet verder ontladen wordt.

Is de XC3 overal in de caravan te monteren? Daar kunnen we volmondig ‘ja’ op antwoorden. Hij staat namelijk bekend om zijn compacte ontwerp. De XC3 weegt 120 gram, wat de invloed op het laadvermogen van de caravan verwaarloosbaar maakt. De XC3 is volledig geseald en de behuizing heeft een IP klasse van 65. Dat maakt hem behalve voor caravanners ook geschikt voor eigenaren van een (open)aanhanger, boten of boot trailers.

Andere toepassingen

We kunnen u behalve over het gebruik van de PowerXCharger XC3 adviseren over allerhande movers en bijbehorende accu’s. Laat ons weten in welke situatie u van de accu’s gebruikt wenst te maken en we voorzien u van een passend advies.