Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Welke accu kunt u het beste voor uw caravan kopen?

Op het moment dat u als kampeerder besluit een accu voor de caravan te kopen, wilt u op voorhand weten welke accu het meest geschikt is voor de situatie waarin die gebruikt gaat worden.

Een groot deel van de campings waar we onze caravan oprijden, beschikt over het algemeen over een prima elektriciteitsvoorziening. Desondanks bouwen wij Nederlanders graag zekerheid in. Dat geldt ook voor het kunnen terugvallen op stroomvoorziening als we op doorreis zijn en niet over een 230 volt elektriciteitsvoorziening beschikken. Daar komt de toenemende populariteit van movers voor het manoeuvreren met de caravan bovenop, waarvoor u ook een accu nodig heeft.

Volwaardige boord-accu

Dankzij de aanwezigheid van een accu zoals de lithium LiFePO4 accu’s kunt u op iederSfeerbeeld van een caravan met een accu gewenst moment gebruik maken van de apparaten die u met u heeft meegenomen. De PowerXtreme X30 kan behalve voor het leveren van vermogen aan de mover als volwaardige boordaccu in de caravan worden gebruikt. Dat is voor iedereen in uw reisgezelschap in de caravan erg praktisch, want u bouwt de zekerheid in niet zonder stroom vermogen te komen zitten.

Eenvoudig te monteren

Wie een lichtgewicht boven een zwaargewicht accu prefereert– en dat geldt voor de meeste caravanners onder ons – neigt al snel naar de lithium LiFePO4 accu’s. De weegschaal geeft slechts 5,6 kilo aan wanneer u de PowerXtreme X30 ze op de weegschaal plaatst. De accu laat zich in iedere positie monteren in de caravan.

Status aflezen

De accu biedt voldoende vermogen aan de mover om ruim negentig minuten te manoeuvreren. Dat is een lange tijdspanne, maar dan weet u in ieder geval zeker dat de caravan op de plaats van bestemming tot op de millimeter nauwkeurig kan worden weggezet. De naam verraadt het al: de PowerXtreme is zeer krachtig en kan hoge stromen aan. De status van de X30 leest u af van een LED display, voor de X10 en X20 geldt dat deze is af te lezen via een Bluetooth app op de smartphone.

Geen onderhoud nodig

In de zoektocht en de uiteindelijke aanschaf van de accu wilt u wel verzekerd zijn van een zekere duurzaamheid. Bedenk u daarom goed dat sommige accu’s onderhoud vergen. Dat is iets wat LiFePO4 accu’s van PowerXtreme ook voor hebben op hun voorgangers: door het Battery Management System (BMS) worden alle cellen evenredig en gebalanceerd geladen. Wees overigens niet bang dat dergelijke accu’s inleveren op kwaliteit wanneer ze niet volledig geladen worden. Dat is geen probleem, de accu raakt daardoor niet beschadigd.

Gaat u een accu voor de caravan kopen en wilt u weten welke dat het beste kan zijn, dan kunnen we u daarin absoluut van advies voorzien.