Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Wat dient u te weten voordat u de caravan met een mover gaat verplaatsen?

Een mover helpt u met het verplaatsen van een caravan of een trailer op het moment dat u bent aangekomen op de plaats van bestemming, maar natuurlijk ook in de stalling of thuis voor de deur. Met de komst van movers is de inzet van mankracht dan ook niet langer nodig.

Wist u dat de meeste schade aan een caravan ontstaat tijdens het manoeuvreren op de camping? Voor wie dit wil voorkomen en voor iedereen die zich een dosis inspanningsvermogen wil besparen, is de mover ontwikkeld.

Nauwkeurig

Dit rangeerhulpmiddel – want zo laat de caravan mover zich het beste omschrijven – Sfeerbeeld van caravans op een camping met een mover verplaatsenkent twee onderdelen die u bij ieder wiel van de caravan monteert of laat monteren bij de dealer. Hierna laat de caravan zich eenvoudig verplaatsen. Daar zorgen de elektromotoren en de aandrijfrollen voor. Een afstandsbediening maakt het gebruikersgemak compleet. Behalve naar voren en naar achteren besturen, kunt u de caravan ook bochten laten maken tijdens het gebruik van de afstandsbediening. Zo weet u zeker dat u naar exact de gewenste plek navigeert. Op de millimeter nauwkeurig!

Stroomverbruik

Wat is nu een goede caravan mover waarmee u uw caravan eenvoudig kunt verplaatsen? De Quattro Titanium is speciaal ontwikkeld op kracht en is desondanks licht in gewicht. Op andere mover-accu combinaties kennen de mover en de accu een gewichtsbesparing tot vijftig procent. Bijkomend voordeel van de mover is dat deze efficiënt is in het stroomverbruik. Het maakt niet uit op welk merk of model caravan u de mover monteert; deze is op vrijwel alle soorten toepasbaar.

Garantie

Let bij aanschaf op de voorwaarden van de garantie. Op de Quattro Titanium zit vijf jaar garantie en dat is niet alleen van toepassing bij montage door de dealer, maar ook wanneer u zelf zorgt voor de bevestiging. Voor de handige doe-het-zelver mag de Quattro geen verrassing in huis hebben. We kunnen ons voorstellen dat u verzekerd wil zijn van een ruime levensduur voordat u overgaat tot de aanschaf van een caravan mover. Daarom is het goed om te weten dat een mover gemiddeld zo’n tien jaar meegaat.

Leverancier van vermogen

Iedere mover voor de caravan vraagt om een betrouwbare leverancier van vermogen. De lithium LiFePO4 accu’s zijn daar een goed voorbeeld van. Doordat de accu’s hoge stromen aan kunnen, zijn ze zelfs geschikt voor moveren met een zware dubbelascaravan of aanhanger.

Specificaties van de accu’s

De accu’s X10, X20 en X30 zijn in hun klasse lichtgewichten. Afhankelijk van uw keuze bent u gedurende negentig achtereenvolgende minuten bent u in staat de caravan met de mover te verplaatsen, zelfs wanneer sprake is van een gewicht tot 2250 kilo. Daarna is de accu leeg en kunt u deze met het 230 volt elektriciteitsnetwerk van de camping of met de dynamo van de auto tijdens het rijden weer opladen.

Waterpas

Wanneer u de caravan gedurende langere tijd op één plek wilt laten staan, is het wel zo handig dat dit waterpas gebeurt. Een handige manier hiervoor is de caravan met behulp van de mover een oprijblok op te laten rijden dat voor of achter het wiel ligt. Wanneer u de caravan daar zo ver op rijdt dat hij op de as recht staat, dan is hij ook waterpas op het moment dat de steunen worden uitgedraaid.

Aanvullende informatie

Toch nog niet verzadigd met informatie? Schakel dan de specialisten in van Emergoplus. Zij kunnen u alles over movers en het verplaatsen van de caravan vertellen.