Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

Praktische tips voor iedereen die gaat kamperen met de caravan of camper

Staat u aan de vooravond van een trip met de caravan of camper en kunt u nog praktische adviezen gebruiken voordat u gaat kamperen? Het team van Emergoplus voorziet u graag van praktische tips, zodat u beslagen ten ijs komt op precies die momenten die om enige specifieke kennis vragen.

Het verblijf in iedere caravan en camper, groot of juist erg klein, vraagt om een uitrusting waarmee u en uw reisgezelschap voorlopig uit de voeten kunnen. Lees hieronder wat u écht niet mag vergeten.

Inventaris

Op vakantie met de caravan of camper vergt enige voorbereidingstijd. Zowel de caravan als de camper stellen u namelijk in staat voldoende inventaris in de opbergkasten op te slaan. Wat gaat wel en niet mee? We hebben snel de neiging de caravan en camper vol te laden, terwijl een kleine noodvoorraad vaak al voldoende is. Hoe vaker u een kampeerreis maakt, des te beter bent u in staat in te schatten welke spullen en producten daadwerkelijk van pas komen en welke vrijwel overbodig zijn.

Reservewiel

Denkt u voor vertrek aan het reservewiel van de caravan of camper? Wanneer u met een caravan reist, is het slim om dit wiel in de kofferbak van de auto te leggen. Mits de kofferbak hiervoor voldoende ruimte biedt natuurlijk. Deze manier van vervoeren voegt extra gewicht toe aan uw auto, wat de balans tussen auto en caravan ten goede komt.

Accu

Een ander niet te onderschatten aspect is de vraag welke accu zich het beste leent tijdens uw specifieke kampeertrip. Kampeerders die het liefst van camping naar camping trekken, hebben baat bij een boordaccu die apparaten in de caravan of camper ook op doorreis van stroom kunnen voorzien. De door Emergoplus ontwikkelde PowerXtreme X30 kan als volwaardige boordaccu in de caravan worden gebruikt. De PowerXtreme X75 en 125 zijn de nieuwe boordaccu’s voor campers en boten in de watersport. De X20 kan in de caravan beperkt als boordaccu worden gebruikt, de X10 is specifiek ontwikkeld voor het gebruik van een caravan mover.

Moveren met de caravan

Dat brengt ons op het onderwerp: het moveren van de caravan met een mover. Een tip die we u niet willen onthouden, want het gebruik van een mover maakt duwen en trekken aan de caravan overbodig. De caravan hoeft niet achteruit te worden gereden, dankzij de mover die de caravan tot op de millimeter nauwkeurig naar iedere gewenste plek op de camping of smalle parkeerplaats weet te manoeuvreren. De aanschaf van een mover is voor veel kampeerders dan ook het overwegen waard, omdat het simpelweg een grote hoeveelheid gemak biedt. De Quattro Titanium is zo’n mover die u werk uit handen neemt. Dankzij de aandrijving op de rollen van de band is sprake van een optimale krachtoverbrenging. De PowerXtreme X10 stelt de Quattro Titanium in staat gedurende dertig minuten te moveren. In het geval van de X20 en X30 is dat zelfs negentig minuten.

Waterpas

Wilt u de caravan graag waterpas hebben staan op de camping waar u langere tijd verblijft? Laat de caravan in dat geval met behulp van de mover een oprijblok oprijden dat voor of achter het wiel ligt. Wanneer u de caravan daar zo ver op rijdt dat hij op de as recht staat, dan staat hij ook waterpas op het moment dat de steunen worden uitgedraaid.

Aanvullende tips

Zoekt u nog meer tips omtrent het kamperen met de caravan of camper, laat het ons dan weten. Ons team bestaat uit ervaren kampeerders en deelt zijn ervaringen graag met u.