Currently set to Index
Currently set to Follow
skip to Main Content

De PowerXtreme lithium accu voor uw camper

Voor een kampeerliefhebber gaat er niets boven zorgeloos op pad te gaan met de camper. U moet dan wel kunnen vertrouwen op uw camper – en dan met name op uw camper accu. Bij Emergoplus vindt u top kwaliteit lithium camper accu’s in het assortiment.

Maar waarom zou u kiezen voor een lithium accu voor uw camper, in plaats van bijvoorbeeld een loodaccu? Wij lichten de voordelen toe.

Onze PowerXtreme LiFePO4 lithium camper accu’s

In uw camper zijn vrijwel alle apparaten die u gebruikt afhankelijk van de accu. Van de verlichtingAfbeelding van een camper met PowerXtreme lithium accu tot het koffiezetapparaat en het doorspoelmechanisme van het toilet. Onze PowerXtreme LifePO4 lithium camper accu’s zijn krachtige accu’s waarmee u talloze kilometers kunt reizen.

Met name onze PowerXtreme X75 en X125 zijn zeer geschikt om te gebruiken als boordaccu’s voor uw camper of voor de watersport. Ze zijn licht in gewicht, krachtig, snel oplaadbaar, onderhoudsvrij en gaan lang mee. Niet voor niets is deze lithium camper accu serie door de media bekroond! De PowerXtreme X75 heeft een capaciteit van 75 Ah en is te vergelijken met een 150 Ah loodaccu. De X125 heeft een capaciteit van 125Ah en is vergelijkbaar met een 250 Ah Loodaccu. Daarmee kunt u zorgeloos genieten!

Opbouw en veiligheid PowerXtreme X75 en X125

De PowerXtreme X75en X125 lithium camper accu’s zijn opgebouwd uit 4 in serie geschakelde cellen met een nominale spanning van 3,2V die samen 12,8V vormen. Essentieel onderdeel van de LiFePO4 accu is zijn Batterij Management Systeem (BMS). Het BMS bewaakt de cellen waaruit de accu is opgebouwd voor bepaalde risico’s, zoals een te hoge of lage temperatuur, te hoge laadspanning, overbelasting, te diepe ontlading of kortsluiting. Tevens is een balanceerfunctie ingebouwd, zodat er bij het het laden geen grote verschillen in celspanningen kunnen ontstaan. De PowerXtreme lithium camper accu’s zijn dus bijzonder veilig. Ze zijn ook gebruiksvriendelijk: thuis in de wintermaanden de accu op spanning houden is niet nodig. Uw accu hoeft dus, in theorie, nooit meer uit de camper of boot gehaald te worden.

Een LifePO4 lithium camper accu: de voordelen

Het gebruik van een lithium camper accu heeft enkele grote voordelen ten opzichte van andere typen accu’s. Eén van de grootste voordelen van een lithium accu is dat het mogelijk is om 100% van de capaciteit te gebruiken voordat de batterij leeg is en weer opgeladen moet worden. Voor de PowerXtreme X75 is dit 75 Ah en voor de X125 is dit 125 Ah. Dit in tegenstelling tot een loodaccu waarbij u na het gebruik van 50-60% van de capaciteit de accu eerst weer moet opladen alvorens u de accu weer kunt gebruiken. Een loodaccu zal ook altijd volledig moeten worden opgeladen, omdat hij anders schade zal oplopen. Dit is bij een lithium accu niet het geval. Een ander belangrijk voordeel is de grote veiligheid: onze Lithium-ijzerfosfaat LifePO4 accu’s zijn de meest veilige van de belangrijkste lithium-ion accu types. Andere voordelen zijn:

  • Lange levensduur: tot wel 3 à 4x langer dan de gemiddelde loodaccu
  • Een laag eigen gewicht
  • Kleine afmetingen
  • Lage interne weerstand
  • Hoge efficiency
  • Uitstekende cyclus prestaties
  • Groot toegestaan temperatuurbereik
  • Vrijwel constant voltage gedurende de gehele ontlaadcyclus

Al deze voordelen maken de X75 en X125 accu’s tot de beste keuze voor een breed toepassingsgebied, bijvoorbeeld als boordaccu voor een camper of boot. De accu’s worden standaard geleverd met alle montagebenodigdheden en zijn eenvoudig te monteren. De status en conditie van de PowerXtreme X75 en X125 zijn af te lezen door middel van een app op uw smartphone.

Welke accu is voor uw camper het meest geschikt?

Wij adviseren u graag op basis van uw camper, kampeergewoontes en wensen. Neem gerust contact met ons op.